Mine sygeplejesysler

En sygeplejersken, som har kommenteret på mit seneste opslag, at hun finder det nedværdigende, at hendes arbejde betegnes som en syssel, der ikke skal honoreres med fuld løn…

 

Og jeg er igen fuldstændig enig. For mine sysler en almindelig aftenvagt omhandler nemlig lindring og pleje af de døende, injektioner til demente og handicappede, som har det meget svært med nåle, ophængning af parenteral ernæring (ernæring direkte ind i blodåreren) hjælp til at tømme blæren, pga skader på nyre og urinveje og alt muligt andet, som dukker op. Måske ringer vagtlægen for at bede mig tage ud og vurdere en borger, måske er der nogen, som uventet dør og så er det mig, der bliver ringet til.

Og det er sjældent samfundets stærkeste eller nogen, som har magt og kræfter til at kæmpe for ændre noget, jeg kommer til. De kan ikke ændre på noget, selvom det er dem, som har mest brug for os.

Og åbenbart, så historisk set er denne problematik ikke kun 50 år gammel, men 100 år gammel, det vil sige vi stadig kæmper med et efterslæb som begyndte kort efter vi som kvinder fik stemmeret.

Du godeste altså … Uanset hvad, så er der løbet meget vand i åen siden da for kvinder, men åbenbart ikke nok for kvinder, der også er sygeplejersker. #vier mereværd


Udgivet

i

af

Tags: