Vælge uddannelse

Af alt det jeg har lavet, så er sygeplejerske helt klart det allermest spændende job jeg nogensinde har haft.

Og det er altså ikke fordi, jeg ikke også har prøvet andre ting. Jeg har været udstationeret flere gange med forsvaret, arbejdet som skibshandler og som indkøber på Thule Air Base i Nordgrønland. (Og tro det eller ej, jeg har faktisk også pelset mink, i mine helt unge dage. Ja, jeg kommer fra landet. Meget langt ude på landet. Men her er der også brug for sygeplejersker, hvis man da ellers kan finde nogen.)

Selvfølgelig synes jeg, at alle mennesker skulle have lov til at vælge uddannelse alene efter interesse, for jeg elsker mit job og synes det er vildt interessant. Men det gør jeg faktisk ikke, på de dage hvor det ikke er sjovt. Hvor der er alt for travlt og jeg føler mig helt utilstrækkelig. Heldigvis arbejder jeg et sted, hvor det ikke altid er sådan. Hvor jeg synes, jeg for det meste, slår ganske fint til. Og så kan jeg godt klare, at have kortere perioder, hvor der er mere tryk på.

Men helt ærligt, så tog jeg ikke en tur i møllen igen. Jeg har aldrig fortrudt, jeg læste til sygeplejerske, men jeg gjorde det ikke en gang til. Når jeg kigger tilbage, så er jeg SÅ glad for, at jeg ikke gav op og forsatte, selvom jeg det første år som ny sygeplejerske, var fuldstændig og aldeles slået hjem i Ludo. Helt hjem!. Men jeg forstår godt, at vilkårene mange steder ikke er rimelige og så er det bare ikke sjovt. Og så kan man jo spørge sig selv, skal det være sjovt at gå på arbejde? Altså jeg mener ikke, at det behøver være sådan “Ha ha – Sjovt”, men rart, interessant, spændende, udviklende … Sygeplejersker er jo også en slags mennesker, som har ret til at have det godt, også når de er på arbejde.

Nå, jeg havde en hel masse jeg ville skrive, men jeg er i virkeligheden ved at pakke til 4 dage i et familie telt i en forlystelsespark. Hvis du fortalte mig, at du skulle det, så ville jeg svare “Held og lykke” … I´ll keep you posted!