Hvad siger sygeplejerskerne om Nurse:YourMind forløbet

adminNurseRuth

Sådan fortæller en sygeplejerske, der har gennemført et tre måneders Nurse:YourMind 1:1 coachingforløb.

Ord ganske ikke kan beskrive den taknemmelighed over det forløb, jeg har haft hos dig. TAK.

Jeg kontaktede Ruth på baggrund af en video, hun havde lagt op, hvor hun fortalte om angsten for at blive opdaget. Lige dér blev jeg ramt, for lige dér satte hun ord på noget, jeg havde gået og gemt på i rigtig lang tid. Under vores indledende samtale fik jeg for første gang sat ord på – og fortalt et andet menneske om, hvor bange jeg egentlig var for at blive opdaget i mit arbejde som sygeplejerske. Det var en forløsende samtale for mig, og det viste sig efterfølgende, at jeg egentlig havde det værre end jeg selv var bevidst om, for dagen efter vores samtale måtte jeg sygemelde mig pga. stress. Jeg var et stort kaos, jeg tænkte katastrofetanker, jeg var bange for at være sygeplejerske, jeg var bange for at lave fejl, jeg var bange for, at mine kollegaer skulle opdage, hvor elendig en sygeplejerske jeg var, at min leder skulle opdage det, jeg sov uendelig dårligt om natten og vågnede op med angst og katastrofetanker relateret til mit arbejde. Jeg var sort indeni og var fyldt op af angst, skyld og skam, og jeg var så langt væk fra mig selv, som jeg kunne være. Jeg er for evigt Ruth DYBT TAKNEMMELIG for, at hun fik åbnet op ind til dette mørke, og jeg har ikke et sekund været i tvivl om, at hun ville være den rette til at hjælpe mig – og det har hun virkelig gjort.
Efter et forløb hos Ruth har jeg stille og roligt fundet vej tilbage til mig selv. Jeg er ikke i mål endnu, det tager længere, men jeg har redskaberne til at nå i mål, og jeg er tættere på mig selv, end jeg har været længe.
Ruth har lært mig at gå bag om mine følelser og forholde mig til de tanker, der ligger bag mine følelser. Det har afmystificeret alle de farlige og mørke følelser.
Derudover har jeg fået nogle gode redskaber, som er meget personlige og minded på mig.
Hun fandt ret hurtigt ud af, at jeg er visuel, og har brugt dette i mine øvelser – egentlig har hun hurtigt sporet sig ind på, hvordan min hjerne er, og derudfra fundet nogle øvelser og redskaber, som sagde mig noget, og som virkede for mig.
Det gør, at jeg i dag har fundet glæden igen ved at være sygeplejerske. Jeg har fået en øget opmærksomhed på mine følelser og tanker, og jeg er blevet meget bedre til at navigere rundt i dem, og i det hele taget navigere dem i den rigtige retning.
Jeg kan mærke, at jeg er på vej tilbage, og det kan mine kolleger også.
Jeg har lært rigtig meget af Ruth, men jeg vil dog fremhæve 3 ting:
  1. ANSVAR: Jeg har lært at differentiere ansvar. Hvad der reelt er mit ansvar, hvad der er fælles ansvar, og hvad der slet ikke er mit ansvar. Det har været vigtig læring for mig.
  2. TANKER OG FØLELSER: Jeg har også lært at kigge på mine følelser, og de tanker, der ligger bag. Det har været en stor medvirkende faktor til, at alle mine farlige og tunge følelser er blevet afmystificeret, såvel som det har været medvirkende til, at jeg har fået en erkendelse af, at al min angst dybest set er skabt af mine tanker. Kan jeg i mine tanker skabe så meget angst, så kan jeg med mine tanker også gøre det modsatte (jeg siger ikke, det er nemt, det er hårdt arbejde, og jeg arbejder stadig på det).
  3. SELVKÆRLIGHEDSLISTE: Så har jeg fået mig en selvkærlighedsliste, en liste jeg selv har lavet med ting, der gør mig glad, og som jeg ved løfter mit humør. Det har været et meget konkret redskab for mig til at skabe gode dage for mig, og jeg bruger den hver dag. Det er ingen hemmelighed, at jeg stadig kan have udfordrende dage, men nu har jeg et redskab, hvor jeg konkret kan gøre nogle ting, som jeg ved letter min dag, foruden den selvkærlighed der er i at gøre noget, som jeg ved, gør mig glad.
Da jeg valgte mit forløb hos Ruth lovede jeg mig selv, at dette ville være en investering i mig, og at jeg derfor skulle gå all in. Det føler jeg, at jeg har gjort. Men jeg havde ikke gjort det uden Ruth, og jeg vil altid være Ruth dybt og evigt taknemmelig for alt det, hun har givet mig og hjulpet mig med at give mig selv.
– Sygeplejerske (udd. 14 år.)