Det er min skyld patienten dør!

adminNurseRuth

For nyligt havde nordjyske.dk en artikelserie om sygeplejersker og deres oplevelser i jobbet. Det var nogle virkelig interessante og rammende artikler, hvor sygeplejersker fortalte om hverdagen som sygeplejerske og hvor pressede de er eller har været i jobbet, for nogle valgte at stoppe i faget.

En anden artikel jeg faldt over handlede om Carsten Juul Jensens ph.d afhandling fra 2018, som hedder “Nyuddannede sygeplejerskers møder med realiteterne på medicinske afsnit i reformerede sygehuse – en institutionel etnografisk undersøgelse for nyuddannede sygeplejersker”

Den er virkelig interessant læsning, for nogle af de udtalelser, som de nye sygeplejersker kommer med kan måske godt virker voldsomme eller for nogen usædvanlige, for flere af dem frygter at det er deres skyld patienterne dør.

Men lige præcis den frygt, hører jeg igen og igen hos alle de sygeplejersker jeg taler med. Det er den alt overskyggende frygt og mange skammer sig over at have den frygt. Og det allerværste er, at de tror de er den eneste, som har den frygt.

Men kære sygeplejerske, det er du ikke.

Nurseruth og jeg brænder for at du skal vide du ikke er alene og for at hjælpe dig med at få en bedre og sjovere hverdag som sygeplejerske.